Projektni sastanak definicije Programa radionica

Trenutno pregledavate Projektni sastanak definicije Programa radionica

05.05.2022. održan je projektni sastanak u sklopu provedbe projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050 u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ broj poziva: UP.04.2.1.10. Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK.

Nakon održane Train the trainer trodnevna edukacije u sklopu projekta „Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja“ i niza koordinacijskih aktivnosti sa suradnicima projektnog partnera na temu izrade Programa radionica u području dentalne medicine, projektni sastanak uključivao je stručnjake Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitis i stručnjaka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao suradničke organizacije u provedbi radionica, prim. Tatjane Nemeth Blažić, dr. med. kao autora Programa radionica.

U sklopu provedbe elementa 2 Razvoj i provedba lokalnih radionica sa svrhom popularizacije STEM-a, potrebno je izraditi Program provedbe radionica Načini dolaska do rezultata i otkrića u STEM-u. Usvojeni su materijali i program radionica u području dentalne medicine koji će se provoditi u sklopu trodnevnih radionica na području Grada Zagreba. Također, kreiran je plan provedbe trodnevnih i jednodnevnih radionica s posebnim naglaskom na ciljane skupine djecu, mlade i opću populaciju.

Pristup razrade svake radionice obuhvaćao je primjenu STEM obrazovanja, izazove u primjeni STEM učenja u školama, zašto su STEM aktivnosti važne za mlade te definiciju vrsta radionica sukladno planu projekta.

Na sastanku su definirane projektne aktivnosti vrsta radionica, opis, ciljna skupina, lokacija, potrebni materijali, vrijeme trajanja, provoditelji i metodologija.

Posebno su definirani materijali, oprema i edukativni sadržaji u svojstvu indikativnog pristupa ciljanim populacijama te primjeri STEM aktivnosti i vježbi, upotreba 3D modela ljudske anatomije, virusa i mikroskopskih preparata u svrhu popularizacije STEM-a u očuvanju javnog zdravlja, interaktivni STEM kvizovi i prijenosni modeli na kojima se vrše vježbe u dentalnoj medicini.

Gotov Program radionica Načini dolaska do rezultata i otkrića u STEM-u nalazi se u prilogu a slijedi definicija promocije i metodologije organizacije jednodnevnih i trodnevnih radionica sukladno projektnom planu.