Jednodnevne STEM radionice – Nova Gradiška i Otočac

Trenutno pregledavate Jednodnevne STEM radionice – Nova Gradiška i Otočac

Nastavak provedbe jednodnevnih radionica u sklopu provedbe ESF projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050.

17.10.2022. STEM radionica je održana za učenice i učenike Gimnazije Nova Gradiška a 19.10.2022. za učenice i učenike Srednje škole Otočac u prostorima Gackog Pučkog otvorenog učilišta.

Stručnjaci HUHIV-a i vanjski stručni suradnik iz HZJZ-a kao suradničke organizacije održali su dvije jednodnevne radionice sukladno definiranom sadržaju i metodologiji Programa radionica Uloga STEM-a u zaštiti zdravlja i zaštiti od zaraznih bolesti i Načini dolaska do rezultata i otkrića u STEM-u.

Riječ je o besplatnim radionicama naziva Istraži i očuvaj zdravlje sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama prilagođenim djeci, mladima i odraslima koje na zabavan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva.

Radionice su sadržajno bile prilagođene djeci, mladima i odraslima a fokus radionica stavljen je na približavanje teme iz STEM područja, kao i teme vezane uz život u post-pandemijskom razdoblju, popularizaciji STEM-a među djecom i mladima u području biomedicine i zdravstva kao potencijalnih budućih zanimanja i važnosti u očuvanju javnog zdravlja.

Prezentirane su zanimljive informacije o STEM pristupu, načinima istraživanja i dolaska do otkrića, infektologiji, interaktivne vježbe i kviz znanja, razni pokazni elementi iz područja medicine i zdravstva uz aktivno sudjelovanje polaznika radionica.

Cilj je bio približiti znanstvene aspekte istraživanja i praćenja zaraznih bolesti i očuvanja zdravlja uz pomoć znanstvenih činjenica i dosega, sa svrhom promicanja znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.

Svi sudionici saznali su što je STEM, upoznali STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledali praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznali više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučili koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledali zanimljive video materijale, istražili 3D modele ljudske anatomije i svijeta pod mikroskopom, riješili zanimljive STEM kvizove i zaslužili STEM DIPLOMU!

Uskoro organiziramo nove radionice u Gospiću, Čađavici, Vukovaru, Gradini, Slavonskom Brodu, Iloku, Čazmi i Zagrebu.

Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK.

17. listopada bili smo u Novog Gradišci

19. listopada bili smo u Otočcu