Održan prvi krug jednodnevnih STEM radionica

Trenutno pregledavate Održan prvi krug jednodnevnih STEM radionica

Prvi krug jednodnevnih radionica u sklopu provedbe ESF projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050 održan je Sisku, Bjelovaru i Glini.

Stručnjaci HUHIV-a i vanjski stručni suradnik održali su tri jednodnevne radionice sukladno definiranom sadržaju i metodologiji Programa radionica Uloga STEM-a u zaštiti zdravlja i zaštiti od zaraznih bolesti i Načini dolaska do rezultata i otkrića u STEM-u.

Riječ je o besplatnim radionicama naziva Istraži i očuvaj zdravlje sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama prilagođenim djeci, mladima i odraslima koje na zabavan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva.

Radionice su sadržajno bile prilagođene djeci, mladima i odraslima a fokus radionica stavljen je na približavanje teme iz STEM područja, kao i teme vezane uz život u post-pandemijskom razdoblju, popularizaciji STEM-a među djecom i mladima u području biomedicine i zdravstva kao potencijalnih budućih zanimanja i važnosti u očuvanju javnog zdravlja.

Prezentirane su zanimljive informacije o STEM pristupu, infektologiji, interaktivne vježbe i kviz znanja, razni pokazni elementi iz područja medicine i zdravstva uz aktivno sudjelovanje polaznika radionica.

Cilj je bio približiti znanstvene aspekte praćenja zaraznih bolesti i očuvanja zdravlja uz pomoć znanstvenih činjenica i dosega, sa svrhom promicanja znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.

Svi sudionici saznali su što je STEM, upoznali STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledali praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznali više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučili koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledali zanimljive video materijale, istražili 3D modele ljudske anatomije, riješili zanimljive STEM kvizove i zaslužili STEM DIPLOMU!

Uskoro organiziramo nove radionice u Novoj Gradišci, Gospiću, Čađavici, Vukovaru, Gradini, Slavonskom Brodu, Iloku, Čazmi, Otočcu i Zagrebu.

Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK.

6. srpnja bili smo u Glini

5. srpnja bili smo u Bjelovaru

4. srpnja bili smo u Sisku