Zdravstvenoj industriji potrebni su STEM stručnjaci

Trenutno pregledavate Zdravstvenoj industriji potrebni su STEM stručnjaci
  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Blog

Tehnološki napredak u zdravstvenoj industriji pomaže u dijagnostici, istraživanju, prevenciji bolesti i sveukupnoj njezi pacijenata. Međutim, interesi za STEM karijerama povezanim s ovim potrebama nisu uvijek najčešći izbor onih sa STEM obrazovanjem. Najveći udio zaposlenika u STEM područjima bavi se računalima ili inženjeringom. Uz stalni porast digitalnog napretka, poput računalnog softvera, aplikacija i hands-free uređaja, mnoge mogućnosti zapošljavanja u zdravstvenoj industriji ostaju neispunjene.

Zanimanja u području zdravstva iz STEM kategorija često se temelje na znanstvenom području. Studenti koji teže području zdravstva pohađaju predmete poput kemije, biokemije, biologije, mikrobiologije i fiziologije u kombinaciji s poslovanjem, matematikom, statistikom, informatikom, psihologijom, sociologijom i ekonomijom.

Predviđa se da će potrebe za razvojem i upravljanjem kliničke tehnologije s godinama rasti, što će rezultirati velikom potražnjom za STEM obrazovanim zaposlenicima za pružanje zdravstvenih usluga i razvoj složene medicinske opreme. Na primjer, zaposlenici s tehnološkim iskustvom posebno u zdravstvenim uređajima pomažu u rješavanju problema biomedicinske opreme i instrumenata i odgovorni su za napredak CT, MRI, ultrazvuk uređaja i druge dijagnostičke opreme.

Budućnost zdravstva također se oslanja na napredak robota i medicinskih računala. Neke bolnice planiraju koristiti robote za donošenje hrane pacijentima, medicinske potrepštine za medicinske sestre i liječnike te zdravstvene njege u cijeloj bolnici. Roboti se također koriste za pružanje podataka i informacija kirurzima tijekom operacija. 3D ispis trenutačno se testira u medicini, kao što su krunice zuba, udlage, prilagođeni organi, presadci kože te zglobovi i kosti. Također se razvijaju medicinska računala za praćenje povijesti bolesti pacijenata, uključujući simptome, povijest operacije, povijest recepata i drugih važnih podataka.

Zdravstvena industrija jedna je od rijetkih industrija koja kombinira znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku kako bi napredovala za bolje zdravlje pacijenata i veći učinak liječnika. Oni koji su zainteresirani za STEM obrazovanje moraju biti svjesni da mogućnosti nisu ograničene samo na računalni softver i inženjering. Zdravstvena industrija također je jedna od rijetkih koja nikada neće nestati. Međutim, neće doći do značajnog napretka u medicini ako se STEM obrazovanje ne usredotoči više na brojne mogućnosti u ovoj industriji i utjecaj koji ima na buduće gospodarstvo.

Pomozite nam da prenesemo poruku o ulozi koju zdravstvo općenito igra u STEM revoluciji!

Dođite na STEM radionice iz područja biomedicine i zdravstva

Pozivamo učitelje i profesore srednjih i osnovnih škola da se odazovu jedinstvenom pozivu i dovedu svoje učenike, razrede, grupe, na besplatne radionice sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama koje na interaktivan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva.

Dođite na interaktivne radionice u kojima mladi imaju prilike vidjeti zanimljivosti stomatologije kao struke i znanosti te primjenu STEM pristupa u zdravstvu istraživanjem anatomskih modela ljudskog organizma, svijeta pod mikroskopom i zanimljivih vježbi i sadržaja.

Dođite na radionice, naučite, riješite interaktivni KVIZ i zaslužite STEM DIPLOMU!

Izvori članka:

https://www.base11.com/the-healthcare-industry-needs-stem-savvy-professionals

http://www.phoenix.edu/events/health-care-forum/healthcare-opportunities-stem-work-force-no-one-talks-about.html

http://tech.co/future-healthcare-robots-drones-automation-2015-10