Održana stručna konferencija „Moderne Tehnologije u dentalnoj medicini“

Trenutno pregledavate Održana stručna konferencija „Moderne Tehnologije u dentalnoj medicini“

U sklopu projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050, u Hotelu Dubrovnik, 25. ožujka 2023. održana je stručna konferencija Moderne Tehnologije u dentalnoj medicini, koja je okupila stručnu zajednicu oko znanstvenih i tehničkih postignuća u dentalnoj medicini.

Aktivnost projekta provodi se u suradnji sa stručnjacima stručnog i znanstvenog karaktera u svrhu razmjene znanja i iskustva koji se odnose na poučavanje STEM područja.  Konferencija čiji je organizator udruga HUHIV organizirana je u suradnji sa stručnjacima sa Stomatološkog fakulteta te Sekcijom za bazične znanosti Udruge studenata dentalne medicine Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na konferenciji održana su stručna predavanja autora Medicinskog, Stomatološkog i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Stručna konferencija okupila je 40-tak sudionika i obrađene su teme:

O projektu „Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja“ u svrhu najave stručne konferencije i jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa

„3D printanje u oralnoj i maksilofacijalnoj kirurgiji“ – Sekcija za inovacije u medicini, Medicinski fakultet

„Regenerativna stomatologija – PRP, PRGF, PRF“ – Sekcija za bazične znanosti, Stomatološki fakultet

„Digitalni protokol izrade protetskih nadomjestaka“ – Sekcija za protetiku Stomatološkog fakulteta

„Virtualne Realnosti u stomatologiji“ – Sekcija za bazične znanosti, Stomatološki fakultet

 „Nanotehnologije u stomatologiji“ i podcast „Pod Mikroskopom“ – Udruga studenta farmacije i biokemije Hrvatske (CPSA)

Na kraju dana slijedile su zahvale voditeljima predavanja i ručak za sve sudionike stručnog skupa.

Sretni smo što možemo njegovati suradnju s mladim stručnjacima te se zahvaljujemo Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na suradnji i partnerstvu u realizaciji ovog stručnog događaja, posebice Udruzi studenata dentalne medicine, odnosno njihovoj Sekciji za bazične znanosti koja svojim pristupom u edukaciji njeguje sve grane stomatologije, ali na način da su pristupačne svim generacijama.

Zahvaljujemo se i stručnjacima partnera u provedbi projekta kao renomiranim istraživačima i znanstvenicima u kontekstu promocije STEM-a među krajnjim korisnicima i jačanju kapaciteta OCD-a za promociju STEM-a.

Također se zahvaljujemo svim predavačima iz Sekcije za inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge studenta farmacije i biokemije Hrvatske.

Projekt UP.04.2.1.10.0050 Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK.