Projektna radionica provedbe jednodnevnih edukacija

Trenutno pregledavate Projektna radionica provedbe jednodnevnih edukacija

U svrhu provedbe Programa radionica, 28.06.2022. održana je radionica projektnog tima i vanjskog stručnog suradnika u sklopu provedbe projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050 u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ broj poziva: UP.04.2.1.10. Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK.

Nakon održanog Projektnog sastanka definicije Programa radionica i Projektnih sastanaka definicije provedbe jednodnevnih radionica, održali smo radionicu provedbe jednodnevnih radionica s posebnim naglaskom na ciljane skupine djecu, mlade i opću populaciju.

Stručnjaci HUHIV-a i vanjski stručni suradnik prezentirali su definirani program sukladno definiranom sadržaju i metodologiji Programa radionica Uloga STEM-a u zaštiti zdravlja i zaštiti od zaraznih bolesti i Načini dolaska do rezultata i otkrića u STEM-u.

Na pokaznim prezentacijama fokus je stavljen na približavanje teme iz STEM područja, kao i teme vezane uz život u post-pandemijskom razdoblju, popularizaciji STEM-a među djecom i mladima u području biomedicine i zdravstva kao potencijalnih budućih zanimanja i važnosti u očuvanju javnog zdravlja.

Fokusirali smo se da ovim događajima želimo posebno privući djecu i njihove roditelje, kako bismo im pružili zanimljiv, interaktivan ali i poučan sadržaj. Program će sadržavati zanimljive informacije o STEM pristupu, infektologiji, interaktivne vježbe i kviz znanja, razne pokazne elemente iz područja medicine i zdravstva, sve kako bismo sudionike potaknuli na aktivno sudjelovanje.

Sudionici će saznati što je STEM, upoznati STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledati praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznati više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučiti koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledati zanimljive video materijale, istražiti 3D modele ljudske anatomije, pogledati svijet virusa i bakterija kroz mikroskop, riješiti zanimljive STEM kvizove i još puno toga i zaslužiti STEM DIPLOMU!

Svi gradovi koji će se obuhvatiti jednodnevnim radionicama su Bjelovar, Nova Gradiška, Gospić, Sisak, Čađavica, Vukovar, Gradina, Slavonski Brod, Ilok, Čazma, Glina i Otočac.