Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Istraži i očuvaj zdravlje – Slavonski Brod

24. studenoga 2022. @ 11:30 - 13:00

U sklopu provedbe Europskog projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja, organiziramo zdrave znanstvene događaje za djecu, mlade i odrasle pod nazivom Istraži i očuvaj zdravlje.

Riječ je o besplatnim radionicama sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama prilagođenim djeci, mladima i odraslima koje na zabavan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva.

GDJE?

Osnovna škola “Bogoslav Šulek”, Aleja Miroslava Krleže 2, Slavonski Brod

KADA?

U četvrtak 24.11.2022. u 11:30

TKO?

Besplatnu radionicu održati će vam stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i udruge HUHIV.

KREATIVNO, ATRAKTIVNO, ZNANSTVENO I ZANIMLJIVO, INFORMATIVNO I KORISNO

saznajte

  • Što je STEM?
  • Zašto je STEM super u odgoju i obrazovanju?
  • Kako se čuvati od bolesti?
  • Kako razmišljati kao istraživač?
  • Kako znanost pomaže da budemo zdravi?
  • Zašto me nešto boli?
  • Kako moje zdravlje čuva zdravlje drugih? … i još puno toga

Na radionici ćete saznati što je STEM, upoznati STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledati praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznati više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučiti koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledati zanimljive video materijale, istražiti 3D modele ljudske anatomije, pogledati svijet virusa i bakterija kroz mikroskop, riješiti zanimljive STEM kvizove i još puno toga i zaslužiti STEM DIPLOMU!

Saznati ćete kako komunikacijom i kritičkim razmišljanjem, istraživanjem, inovacijom, suradnjom, kombinacijama odgoja i obrazovanja i praktičnim primjenama (u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici = STEM) dolazimo do znanstvenih otkrića, praktičnih poboljšanja javnog zdravstva, popularizacije zdravstvenog obrazovanja, informiranijeg društva, sprječavanja bolesti, produljenja života, promicanja zdravlja i poboljšanja zdravlja zajednice.

Dobrodošli su svi, mladi, roditelji sa djecom, bake i djedovi, učitelji i profesori sa svojim razredima… kojima ćemo približiti znanstvene aspekte praćenja zaraznih bolesti i očuvanja zdravlja uz pomoć znanstvenih činjenica i dosega, sa svrhom promicanja znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.

Radionica se provodi u sklopu projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK. Više o projektu na https://stem.huhiv.hr/

Detalji

Datum:
24. studenoga 2022.
Vrijeme:
11:30 - 13:00

Organizator

HUHIV

Lokacija

Osnovna škola “Bogoslav Šulek”
Aleja Miroslava Krleže 2
Slavonski Brod, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u